2507 ass10banner

title gapyear

Δίδαξε τα παιδιά, εκπροσώπησε την Άρσεναλ!
 
Αγαπητέ φίλε, το Gap Year Program αρχίζει κάθε χρόνο στις αρχές του Σεπτέμβρη και η καταληκτική ημερομηνία για να δηλώσεις συμμετοχή είναι το τέλος του Ιουλίου.
 
Το ετήσιο πρόγραμμα Gap χωρίζεται σε τρία μέρη:
1ο ΜΕΡΟΣ: Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος
2ο ΜΕΡΟΣ: Ιανουάριος – Απρίλιος
3ο ΜΕΡΟΣ: Μάιος - Αύγουστος
 
Το 1ο ΜΕΡΟΣ έχει διάρκεια 4 μήνες, από τον Σεπτέμβριο έως τον Ιανουάριο και διεξάγεται στο Λονδίνο και στο Emirates Stadium.
Η σχολή προπονητικής διαρκεί 5 - 6 ημέρες κάθε εβδομάδα και σε αυτή εκτός από την προπονητική, θα αποκτήσεις εργασιακή εμπειρία στην διδασκαλία (ανάγνωση, γραφή) της Αγγλικής γλώσσας και στην βασική λειτουργία υπολογιστών.
Επίσης για να αποκτήσεις προπονητική εμπειρία θα προπονείς σε σχολεία και σε σχολές ποδοσφαίρου μέσα και γύρω από το Islington στο Λονδίνο. Εάν πιστεύουμε ότι πρέπει να κερδίσεις περισσότερες προπονητικές εμπειρίες θα χρειαστεί να μείνεις στο Λονδίνο μαζί μας για 4 περαιτέρω μήνες πριν ταξιδεύσεις στο εξωτερικό τον Μάιο.
 
2ο και 3ο ΜΕΡΟΣ
Όσοι συμπληρώσουν το 1ο ΜΕΡΟΣ με επιτυχία θα αποκτήσουν περαιτέρω προπονητική εμπειρία συνεχίζοντας σε μια από τις σχολές μας στο εξωτερικό ή θα παραμείνουν για το 2ο και 3ο μέρος  στο Λονδίνο.
Τέλος, μπορείς να συμμετάσχεις σε εξετάσεις που γίνονται υπό την εποπτεία της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας για την απόκτηση UEFA διπλώματος προπονητικής.
Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελεί καλή επένδυση και παράλληλα ψυχαγωγία. Θα συναντήσεις ανθρώπους που σκέφτονται σαν εσένα και θα κάνεις καινούριους φίλους. Παράλληλα θα δουλεύεις και θα μαθαίνεις δίπλα σε δικούς μας εκπαιδευμένους προπονητές.

 

Επικοινωνήστε μαζί μας.


Εντυπώσεις από συμμετέχοντα προπονητή στο Gap Year Program στην Ελλάδα:
 
Ο Edwyn στην Ελλάδα

Επισκέφθηκα την Ελλάδα για 3 μήνες και 10 ημέρες και δεν υπήρχε μια μέρα εκεί που δεν διασκέδασα! Οι άνθρωποι, το φαγητό και τα παιδιά ήταν όλα καταπληκτικά. Όσον αφορά τις εμπειρίες από το Gap Year Program πραγματικά δεν πιστεύω ότι υπήρχαν πολύ περισσότερα που θα μπορούσα να περιμένω.

Όταν έφτασα για πρώτη φορά ήμουν ανήσυχος για συγκεκριμένους λόγους. Ο πολιτισμός και η γλώσσα ήταν η κύρια ανησυχία μου. Κατά την άφιξή μου με προϋπάντησαν άνθρωποι των Arsenal Soccer Schools που μιλάνε καλά αγγλικά και άρθηκαν τυχόν φόβοι που μπορεί να είχα για το τι θα βρεθεί μπροστά μου. Ήταν προγραμματισμένα όλα τα πράγματα που θα έκανα εκεί, μου φάνηκαν πολύ συναρπαστικά και δεν μπορούσα να περιμένω την ώρα που θα ξεκινούσαν οι επισκέψεις μου στις σχολές.

Μου εξήγησαν ότι θα περνούσα ένα διάστημα 10 με 14 ημερών σε κάθε μία από τις περίπου 8 διαφορετικές πόλεις που θα επισκεπτόμουν. Εκ των υστέρων αυτό ήταν ο τέλειος αριθμός ημερών, 10 ημέρες είναι αρκετός χρόνος για να δει κάποιος το μεγαλύτερο μέρος της κάθε πόλης, αλλά δεν είναι αρκετά μακρύ για να κουραστεί από αυτό και αυτό εξυπηρέτησε όλους τους εμπλεκόμενους.
 
Εγώ και ο Andy καλύψαμε όλη την χώρα. Κύριος στόχος μου ήταν η Κεντρική και Νότια Ελλάδα, ενώ ο Andy πήρε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Σε κάθε μία από τις 8 πόλεις που επισκέφθηκα (Παλλήνη, Λεχαινά, Μεσολόγγι, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Θήβα και Κιάτο) δίδαξα τα παιδιά όλων των ηλικιών που κυμαίνονται από 5 έως 16.
 
Οφείλω να πω ότι δεν έχω συναντήσει παιδιά που να με σέβονται και να ανταποκρίνονται όπως αυτά στην Ελλάδα. Κρέμονταν σε κάθε λέξη μου και πάντα κάναμε συζητήσεις στο τέλος της προπόνησης. Στις περισσότερες περιοχές είχα μαζί μου έναν προπονητή που μίλαγε άπταιστα αγγλικά μαζί με ένα από τα παιδιά που προπονούσα, ιδίως στις πιο τουριστικές πόλεις. Μέχρι το τέλος της παρουσίας μου στην Ελλάδα η γλώσσα δεν ήταν πλέον πρόβλημα αφού  έμαθα αρκετά ώστε να συνεννοούμαι, πράγμα που μου έδωσε μια αίσθηση ευφορίας.
 
Σε όλες τις σχολές ποδοσφαίρου έμεινα είτε σε ενοικιασμένο διαμέρισμα ή σε ξενοδοχείο. Είχα πάντα ό, τι χρειάστηκα και αν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ο επικεφαλής της σχολής ποδοσφαίρου ήταν πάντα σε ετοιμότητα για να βοηθήσει. Αν υπήρχε κάποιο ζήτημα στο οποίο δεν θα μπορούσαν να με βοηθήσουν από την σχολή, οι άνθρωποι των Arsenal Soccer Schools ήταν στη διάθεσή μου 24 / 7 (σσ 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα) για βοήθεια.
 
Αυτό που ξεχωρίζει την Ελλάδα από τις άλλες χώρες που εμπλέκονται στο πρόγραμμα GAP YEAR είναι ότι κινείσαι στην χώρα όλη την ώρα και ότι ξοδεύεις μεγάλο ποσοστό του χρόνου σε ταξίδια.  Νομίζω ότι είναι ένα πραγματικό πλεονέκτημα, που σε κρατάει συνεχώς ενεργητικό και ενθουσιώδη.
Τα παιδιά γνωρίζουν, ότι είσαι εκεί μόνο για ένα μικρό χρονικό διάστημα, έτσι θέλουν να «πάρουν» κατά τη διάρκεια της προπόνησης όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται.
 
Το ταξιδιωτικό κομμάτι ήταν μερικές φορές κουραστικό, αλλά ποτέ δεν ήταν πρόβλημα επειδή πάντα είχα χρόνο ξεκούρασης μετά από ένα μακρύ ταξίδι. Τα ταξίδια για μακρύ χρονικό διάστημα έχουν και τις αρνητικές τους πτυχές, αλλά αν είστε διατεθειμένοι να κάνετε την προσπάθεια να βγείτε και να συναντηθείτε με άλλους ανθρώπους, τότε πραγματικά αυτά δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα.
 
Ένα πράγμα που πιστεύω επίσης ότι αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα για να γίνει αυτή η εμπειρία τόσο ευχάριστη και αυθεντική ήταν το γεγονός ότι βρέθηκα στην Ελλάδα εκτός τουριστικής εποχής.
 
Η χώρα δεν ήταν γεμάτη με τουρίστες και νομίζω ότι αυτό σήμαινε ότι πραγματικά είχα την ευκαιρία να ζήσω την Ελλάδα με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν οι Έλληνες. Η Ελλάδα διαθέτει ένα συναρπαστικό πολιτισμό και αισθάνθηκα την τιμή που ήμουν μέρος του έστω και για λίγο. Με φρόντιζαν πάντα τόσο καλά και σε ένα μέρος μάλιστα μοίρασα αυτόγραφα στα παιδιά της σχολής κατά την διάρκεια της επίσκεψης μου εκεί! Προσπαθώ να σκεφτώ κάτι που θα μπορούσε να βελτιωθεί μετά από την εμπειρία μου στο GAP YEAR PROGRAM, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα! Αυτός είναι ένας καλός δείκτης για το πόσο καλά οργανωμένη ήταν όλα. Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους συνεργάτες των σχολών που ήταν πάντα εκεί για να βοηθήσουν και να κάνουν ευχάριστη τη διαμονή μου.

Συνεργατές

puma logo gr


Χορηγοί Επικοινωνίας

footballacademies

 

365


mikriliga

 

banner1

banner2

banner3

banner4